Federasyonla temasa geçeceğiz

UEFA Genel Sekreteri İnfantino, yaptığı açıklamada "Başkanlar, futbolcular gözaltına alınıyorsa, çok ciddi şeylerin yaşandığına işaret edebilir. UEFA olarak işimiz gerçekten çok zor" dedi.

Türkiye'de yaşanan şike skandalıyla ilgili olarak UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino, Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Bahis ve diğer şike konularında hassasiyetiyle bilinen ve sık sık bu konuda konuşan İtalyan genel sekreter, "Türkiye'de neler olduğu konusunda henüz bilgimiz yok. Ancak gelinen noktada kulüp başkanları, futbolcular Türk polisi tarafından gözaltına alınıyorsa çok ciddi şeylerin yaşandığını işaret edebilir. Biz de durumu kaygıyla izliyoruz. Türk Futbol Federasyonu yetkilileriyle temasa geçip bir durum değerlendirmesi yapacağız" dedi.

'INTERPOL İLE ÇALIŞIYORUZ'

Son dönemde şike olaylarının dünya çapında artmasına karşın Interpol ile birlikte yoğun işbirliğine girdiklerini kaydeden İnfantino, "Yunanistan daha öncesinde İtalya'da yaşanan olaylar, Bochum Savcılığı'ndaki dava UEFA olarak işimizin çok zor olduğunu bize hatırlatıyor. Ancak futbol temiz olması halinde popülerliğini ve gelişimini sürdürebilir. Dolayısıyla Türkiye'de olanları çok yakından izleyip gerekli kararları almaya hazırız" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Sabah
Copyright 2009 Simplex Celebs All rights reserved Designed by SimplexDesign